Touch-hierontahoidot

Kosketuksen ammattilaisen tarjoamat Touch-hierontahoidot & Tuntopub®

- Vaikuttavaa kosketusta hyvinvointisi tueksi -

 

Tuntoaistia, sen merkitystä ja vaikutuksia on tutkittu maailmalla vuosikymmenten saatossa paljon, eikä ihme - kehittyyhän tuntoaisti kuitenkin ihmisen aisteista ensimmäisenä ja säilyy niistä ykkösenä läpi koko elämän, hiipuen myös aisteistamme viimeisenä. Iho kun on ihmisen suurin elin, ja siten sen kautta tulevat tuntemuksetkin erittäin merkittäviä ja vaikeita ohittaa. Elämän ylläpitäjäksi tämä aisti kehittyi esi-isissämme, ensimmäisissä kädellisissä jo yli 50 miljoonaa vuotta sitten! Kaiken kaikkiaan voidaankin varmuudella sanoa, että kosketus on koko elämän elinehto; Ihokosketuksen kautta olemme yhteydessä kehomme ulkopuoliseen maailmaan ja muihin elollisiin, aistien sen avulla erilaisia viestejä niin hyvässä kuin pahassakin. Ja ihomme myös muistaa tämän kaiken tietoista muistiamme paremmin ja nopeammin. Lukuisissa tutkimuksissa kosketuksen, kuten esim. halauksen ja erilaisten hierontojen, on todettu alentavan tehokkaasti stressihormonien tasoa ja vastaavasti lisäävän mielihyvää tuottavien hormonien määrää. Tällä puolestaan on havaittu olevan olennaista merkitystä muun muassa oppimiselle ja keskushermoston kehitykselle. Hyvää tekevällä kosketuksella onkin lukuisissa tutkimuksissa osoitettu olevan erittäin hyviä pitkäaikaisvaikutuksia ja suuri merkitys kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnillemme, mihin pohjautuvat myös Tuntologien® hoidoissaan käyttämät metodit ja syvä ammatillinen ymmärrys kosketuksesta.

Kosketuksen hyvistä vaikutuksista kertovia viimeisimpiä tutkimuksia on esitelty mm. dokumentissa Kosketuksen voima, jonka pääset katsoman YLE Areenasta suoraan tämän linkin kautta:  Katso dokumentti

Meidän on tärkeä muistaa, että lasten lisäksi myös aikuiset ja vanhukset tarvitsevat kosketusta voidakseen hyvin, ihan elämän viimeisiin henkäyksiin asti.

 

Keitä sitten ovat Tuntologit®?

Tuntologit® ovat kosketuksen, tuntoaistin ja läsnäolon koulutettuja ammattilaisia, jotka ymmärtävät niiden merkityksen ihmiselle kokonaisvaltaisesti ja käyttävät työssään koulutuksessa oppimiaan metodeja ja monipuolista tietoutta. Tuntologin® ammattinimikkeen voi saada noin vuoden kestävässä lisäkoulutuksessa, joka sisältää opetusta hyvin monenlaisilta aihealueilta: mielen vaikutuksesta tuntoaistiin, keho-mieli -yhteydestä, oppeja ayurvedasta, kiinalaisesta lääketieteestä, eteerisistä öljyistä, erilaisista kosketuskulttuureista ja ihmiskäsityksistä sekä kehon heijastepisteistä (marmat, meridiaanit, vyöhykepisteet, akupainanta-pisteet). Lisäksi koulutuksessa opiskellaan konseptin omat hierontatekniikat: FootTouch, HandTouch, FaceTouch ja MindTouch, joita siis nyt myös minä Tuntologina® palveluvalikoimassani tarjoan

 

”TUNTOPUB® ON TULEVAISUUDEN AISTIRAVINTOLAKETJU, JOSSA TUNTOAISTIMME RUOKITAAN!” (Eija Huttunen, konseptin kehittäjä)

Tulevaisuuden TuntoPub® on tarkoitettu paikaksi, jossa saa pysähtyä ja tipahtaa hetkeksi pois arjen kiemuroista, ja jonne voi astua sisään kesken työpäivän, shoppailun, tai milloin vain tuntee tarvitsevansa rentoutusta. Ammattitaitoisten Tuntologien turvallisissa käsissä Tuntopubissa® saa kokea lyhyitä (30 min), vaikuttavia hierontahoitoja (pää, jalat, kasvot, kädet - hieman toteutuspaikasta riippuen). Hierontahoitoon yhdistetään asiakkaalle sopivaksi valittu öljy/voide sekä asiakkaan halutessa myös eteerinen tuoksu, rentouttavan musiikin soidessa taustalla rauhallisessa ja hoitavassa ilmapiirissä. Tuntopubien® hoidot tarjoavatkin asiakkailleen mielenrauhaa ja rentoutumista, mutta auttavat myös kirkastamaan ajatuksia ja latautumaan päivän askareiden keskellä. Siten ne sopivatkin erinomaisesti myös työyhteisöille ja esim. hoivakoteihin erilaisiin hyvinvointipäiviin!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kysy lisää:  Pyydä lisätietoja

 

Foot Touch 49€

 

Tässä hoidossa asiakas pääsee kokemaan kokonaisvaltaisen rentoutumisen Tuntologin käsitellessä hellän napakoin ottein jalat polvista alaspäin, jalkaterät sekä jalkapohjat. Samalla koko keho saa hoivaa ”päästä varpaisiin”, kun jaloista löytyvät vyöhykepisteet koko kehon alueelle saavat käsittelyn. Paras vaikutus saadaan, kun hoito tehdään selinmakuulla, joskin istualtaan myös kotikäyntinä tämä hoito on täysin mahdollista toteuttaa.

 

Hand Touch 45€

 

HandTouch-käsihieronta on yllättänyt monet rentouttavuudellaan! Työtä tehneet kädet saavat ansaitsemansa rentoutuksen ja koko kehokin siinä samalla, kun hieronnassa käydään läpi käsissä sijaitsevat kehon vyöhykepisteet. Tässä hieronnassa asiakas voi olla joko makuullaan tai istualtaan, hierontahoidon toteutuspaikasta riippuen. Soveltuu erittäin hyvin TYHY-päiviin Tuntopub®:n muodossa!

 

Mind Touch 45€

 

MindTouch on hierontahoito, joka rentouttaa ja laittaa veren kiertämään niin päänahassa kuin niska-hartiaseudullakin. Pään sekä niska-hartiaseudun lisäksi hierotaan myös lapojen seutua ja korvanlehtien akupunktio-pisteitä (neuloja ei käytetä). Hoito voidaan toteuttaa joko selinmakuulla hoitopöydällä tai tuolilla istuen. Jännitysten helpottaessa mielikin kirkastuu, ja vilkaskin päivä jatkuu rennommissa merkeissä. Erinomainen lisä tämäkin esim. TYHY-päiviin Tuntopub®:n muodossa!

 

Face Touch 55€

 

Tämä kasvohieronta tuo rentoutusta kasvojen alueen lihaksille, jotka tekevätkin töitä huomaamattamme läpi päivän! Kasvohieronnassa, kuten muissakin hieronnoissamme, käsitellään akupunktio-pisteitä ilman neuloja, mikä auttaa tuomaan tasapainoa koko keholle. FaceTouch sisältää kasvojen kevyen alkupuhdistuksen lämpimällä vedellä, jotta iholla oleva meikki ja erilaiset epäpuhtaudet eivät "hieroutuisi" syvemmälle ihoon aiheuttaen ikävyyksiä. Asiakas voi halutessaan tuoda mukanaan myös omat puhdistus- ja hoitotuotteensa. 

 

Hyvä tietää hoitoon tullessa

Touch-hierontahoidoissa (pois lukien MindTouch) käytän aina lähtökohtaisesti tuoksuttomia, tahraamattomia ja ihoa ärsyttämättömiä tuotteita, kuten luomu-viinirypäleensiemenöljyä,  Liquiderm Sensitive -ihovoidetta sekä Shea-voita oikein kuivalle iholle. Myös tuoksuvaa ihovoidetta on asiakkaan halutessa saatavilla. Kasvojen iholle (Face Touch) on lisäksi omat, tuoksuttomat / hyvin miedosti hajustetut tuotteensa sekä hierontavoiteeksi että kasvovedeksi hoidon viimeistelyyn. HUOM! Face Touch:ssa siis poistetaan kasvoilta meikki RIPSIÄ lukuun ottamatta, joten halutessasi ehostautua uudelleen hoidon jälkeen ota meikit mukaasi.

Asiakas voi halutessaan nauttia hoidon aikana myös eteerisestä öljystä tuoksuttelemalla valitsemaansa öljyä tippoina talouspaperin palaselta, joka hoidon ajan lepää asiakkaan rintakehällä. Hoitohetkessä taustalla soi aina rentouttava musiikki ja luonnonäänet, ja äänen voimakkuus säädetään alussa asiakkaalle sopivaksi. Valta-aisteistamme näkö pyritään vaientamaan pitämällä silmät suljettuina, mitä tehostetaan jalka- ja käsihieronnassa silmät ja otsan peittävällä pienellä pyyhkeellä (ei pakollinen, mikäli tuntuu ahdistavalta).

Hoitoon kannattaa saapua mahdollisimman rennoissa vaatteissa, jotta hoidon aikana olisi maksimaalisen hyvä olla. Jalkojen hieronnassa (FootTouch) jalkojen tulee olla paljaana polvista alaspäin, joten housujen lahkeet tulisi olla niin väljät, että ne voi helposti rullata polven yläpuolelle. Muussa tapauksessa varaudu riisuutumaan alushoususillesi, kehon yläosa saa olla pukeissa. Kaikissa hoidoissa saat kuitenkin turvallisesti köllötellä lämpimän viltin alla. Kotikäynneillä käytetään asiakkaan omia pyyhkeitä ja vilttejä. MindTouch-hoidossa voit itse päättää, riisutko paidan vai pidätkö sen ylläsi. Mikäli haluat pitää hoidon ajan paidan päällä, valitse siinä tapauksessa mieluiten ohut, puuvillainen paita, jolloin saat selkä-hartia -alueen kosketuksesta enemmän tuntumaa. Tässä hoidossa hiusten tulee olla vapaina, mielellään muotoilutuotteet ja mahdolliset ”takut” pois harjattuina (helpottaa pään alueen kivutonta käsittelyä) ja kaula- sekä korvakorut riisuttuina. HandTouch -hierontahoidossa helpottaa myös, jos voit riisua kaikki käsikorusi, sekä pitää ylläsi puseroa, jonka hihat ovat mahdollisimman väljät ja helpot kääriä ylös. Toki myös tässä voit valita paidan riisumisen kokonaan. 

HUOM! Kuten muitakin tarjolla olevia hoitojani, myös Tuntologin Touch®-hoitoja koskee samat periaatteet: ÄLÄ TULE HOITOON FLUNSSAOIREISENA, KUUMEISENA, SUURISTA LEIKKAUKSISTA  VIELÄ TOIPILAANA, SYÖPÄHOITOJEN OLLESSA KESKEN, HUMALASSA EIKÄ KRAPULASSA! Hoidon aikana ET pysty käyttämään maskia kasvoillasi, mutta toivettasi kunnioittaen minä toki halutessasi maskia käytän koko hoitolakäyntisi tai kotikäynnin ajan. Lisäksi käytössäni on aina käsidesinfionti-aineet, joita Metsähoitolalla on tarjolla myös asiakkaille. Mikäli Sinulla on jokin vakava perussairaus, jonka vuoksi Sinua mietityttää hoidon varaaminen, keskustele siitä etukäteen sekä minun että hoitavan tahosi kanssa. Ja mikäli Sinulle tulee este jo varattuun hoitoon saapumiseksi, PERUTHAN AIKASI VIIMEISTÄÄN 6 TUNTIA ENNEN HOIDON ALKAMISTA – MUUTOIN JOUDUN LASKUTTAMAAN SINUA TYHJÄSTÄ AJASTA!

Mitä tahansa hoitoihin ja/tai ajanvaraamiseen liittyvää kysyttävää Sinulle tuleekaan mieleen, ota rohkeasti yhteyttä, niin jutellaan lisää. Olet sydämellisesti tervetullut kokeilemaan tätä uutta, syvästi rentouttavaa ja miellyttävän lempeää hierontahoitoa sen eri muodoissaan!

Kiinnostaisiko kokeilla? Sähköiseen ajanvaraukseen pääset suoraan tästä:  Varaa aika Touch-hoitoon