Kuumakivi -hieronta alk.50€

Kivien terapeuttinen voima ja lämpöhoidot on tunnettu maailmalla jo tuhansien vuosien ajan, ja niitä on käytetty mm. erilaisten kiputilojen hoitoon, puhdistautumiseen sekä osana itämaista lääketiedettä. Hieman käyttötarkoituksesta riippuen kivinä voidaan käyttää basaltti- ja sedimenttikiviä sekä ns. ”chakra-kiviä”. Sedimenttikivet ovat meren kivennäisaineista koostuvia kerroskiviä, jotka säilyvät hyvin viileinä ja siten käytetäänkin paljon kasvohoidoissa. Perinteisessä kuumakivihoidossa ja -hieronnassa käytetään tulivuoren purkauksissa syntyneitä Basalttikiviä, jotka syntyperänsä mukaisesti varastoivat itseensä kivistä parhaiten lämpöä, säilyttäen lämmön myös pitkään ja tasaisesti.

Miksi sitten hakeutua juuri Kuumakivi-hierontaan perinteisen hieronnan sijaan? No, monestakin syystä:

Ennen kaikkea Kuumakivi-hieronta/-hoito on tehokkaasti stressiä laukaiseva ja ihana, rentouttava hetki niin keholle kuin mielellekin. Mutta Kuumakivi-hieronta kaikessa lempeydessään auttaa myös tehokkaasti silloin, kun hierottavan on vaikea sietää voimakasta lihasten manipulointia. Sen lisäksi, että kuumakivillä hierottaessa hoidon rentouttava vaikutus ulottuu syvälle lihaksistoon (aina 3cm:n syvyyteen saakka kudoksissa) ja vaikuttaa moninkertaisesti perinteiseen hierontaan verrattuna, se myös auttaa kehoa poistamaan lihaskireyksiä sekä kuona-aineita lisäämällä verenkiertoa, lymfaa ja ihon aineenvaihduntaa. Kuumakivihoidon tiedetään aktivoivan ja puhdistavan kehon energiakeskuksia, millä on hyvin kokonaisvaltainen vaikutus niin henkiseen kuin fyysiseenkin hyvinvointiin. Hoidossa käytettävät öljyt myös hoitavat ihoa, ja tuoksuttomien öljyjen lisäksi hoidoissa voidaan käyttää myös aromaattisia, nopeasti haihtuvia eteerisiä öljyjä lisäämään joko hoidon kipua lievittävää, piristävää tai rentouttavaa vaikutusta.

Milloin / kenelle sitten EI suositella Kuumakivihierontaa/-hoitoja? Jos hoidettavalla on jokin seuraavista, tai epävarmuutta hoidon vaikutuksista itseen, suositellaan keskustelemaan siitä ja mahdollisista hoidon esteistä ensin lääkärin kanssa:

  • kuume, tulehdus, flunssaoireita (Koronan vuoksi ei muutoinkaan tällöin hoitoon!)
  • diabetekseen liittyvä alentunut tuntoaisti
  • suonikohjuja (mikäli vain vähän ja pieniä, voidaan hoitaa)
  • akuutti vamma / avoimia haavoja
  • turvotusta, ihottumaa
  • akuutit kasvaimet ja syöpä, joissa hoidot vielä kesken
  • sydänsairaudet ja korkea verenpaine, mikäli EI lääkityksellä kunnossa
  • heikentynyt tunto jossain kohtaa kehoa 
  • humala/krapula

Ja vielä muutama tärkeä asia, jotka on hyvä muistaa Kuumakivihoitoon tultaessa:

Hoitoon tullessa kannattaa pukeutua sellaiseen rentoon vaatetukseen, mitä ei haittaa hoidossa käytettävä ja iholle jäävä öljy. Kuumakivihieronnan jälkeen on hyvä välttää saunomista, kuumia kylpyjä sekä raskasta fyysistä kuormitusta, ja antaa kehon ja mielen vain levätä. Aineenvaihdunnan kiihtyessä vettä tulisi muistaa juoda tavanomaista runsaammin.

Metsähoitolalla käytössäni ovat mustat Basalttikivet sekä Frantsilan luomuyrttitilan Viinirypäleensiemenöljy, joka ei värjää vaatteita kuten oliiviöljy. Muita erikoisöljyjä sekä eteerisiä tuoksuja käytän hierontaöljyn joukossa tai tippoina paperinpalasella VAIN asiakkaan sitä toivoessa, koska asiakaskunnassani on useita aistiyliherkkiä henkilöitä. Siten hoitohuoneellani ei pääsääntöisesti pitäisi olla voimakkaita tuoksuja ilmassa, ja tila toki tuulettuu myös aina asiakkaiden väleissä.  

Ja oikein SUPER-RENTOUTUSTA kaipaavalle suosittelen yhdistelmähoitoa: Kuumakivihieronta yhdistettynä mieltä ja kehoa syvärentouttavaan Brain Relief®-, BrainRelief-Auvo® tai Tuntologin® Touch-hierontahoitoihin! Nämä saatavana myös lahjakortille, mikä onkin erinomainen lahjaidea kenelle tahansa hyvää oloa arvostavalle.

Ajanvaraukseen pääset vaikka heti suoraan tästä:  Varaa hoitoaika